Google+ Bordeauxwijnreizen voor wijnreizen in de Bordeaux, wijnproeven, wijncursus, slapen op chateaux, Saint Emilion Medoc Sauternes, Bordeaux, Frankrijk
  bordeaux winetours  
               5 daagse wijn rondreis      
   
             
 

Bij de 5 daagse Individuele Wijnrondreis Bordeaux ziet u alles wat de streek te bieden heeft. Alle belangrijke wijngebieden en natuurlijk de rijke hoofdstad Bordeaux. U slaapt op bijzondere locaties, waaronder twee chateaus en een chambres d’hotes in een middeleeuws huis. U bezoekt vele châteaus waarvan enkele met hele grote namen en andere juist meer familiaal en authentiek. U bezoekt musea, krijgt een wijncursus, wandelt en toert met auto of bus en nog veel meer. Last but not least u geniet van de vele culinaire gerechten en mooie wijnen waar de streek bekend om staat. Aan het einde van de reis mag u zich dan ook een echte Bordeauxkenner noemen.

 

 

Duur
5 dagen / 4 nachten

Groepsgrootte
Eigen gezelschap van minimaal 2 personen

Prijs
Bij 2 personen         € 695 per persoon

 

 
 

 

Individuele reizen algemeen
Een individuele wijnreis kunt u beginnen op elk moment en met elk gezelschap. U regelt zelf de reis hiernaartoe en het vervoer ter plaatse. De rest verzorgen wij.
Voldoet een van de reizen net niet helemaal aan uw eisen?
Geen probleem. Vaak kunnen we voor hetzelfde geld wel aan uw wensen voldoen. Laat het ons weten en we passen het programma zo mogelijk kostenloos aan.

 

Programmabeschrijving van dag tot dag

Dag 1: Welkom in Bordeaux

De eerste dag is zeker geen verloren reisdag maar meteen een heel goede kennismaking met Bordeaux stad, het wereldcentrum van de Wijn.
Na incheck gaat u direct lekker lunchen, zo mogelijk op een heerlijk terras. Een beter plek voor een eerste kennismaking is er nauwelijks te vinden. In de middag maakt u verder een bustocht in een open bus door de historische binnenstad.
Hierna krijgt u een kleine wijnproeverij aangeboden in een van de mooiste wijnhandels van Bordeaux. Aansluitend gaat u naar het museum van de wijn en de wijnhandel in de beroemde wijnhandelswijk Chartrons. ’s Avonds dineert u een van de oudste brasserie van Bordeaux.

Dag 2: Médoc
Op dag 2 gaat u na het ontbijt op weg richting de Médoc. Dit beroemde schiereiland van de wijn is het thuisland van de allergrootste namen in de wijnwereld, zoals de Châteaus Lafite en Mouton Rothschild, Latour, Margaux, Cos d’Estournel, Pichon Longueville, Giscours, etc, etc,
etc. U zult ze allemaal tegenkomen vandaag.
Deze dag staat dan ook in het teken van deze wijnchâteaus. U begint met een bezoek aan een prestigieus château Giscours (3ieme Grand Cru Classé AOC Margaux) met een rondleiding door de chai (kelder) en een proeverij. Aansluitend luncht u in een heel leuk restaurantje bij Pauillac. Na de lunch vervolgt u met een rondrit langs de 70 mooiste Châteaus op architectonisch gebied van de Médoc. Aan het eind van de tourtocht komt u weer in Pauillac. Hier maakt u desgewenst een korte stadswandeling om vervolgens een lekker aperitiefje te drinken bij een van de zaken aan de boulevard.
U dineert en logeert vanavond op het romantische Chateau POMYS. Ook hier krijgt u een rondleiding op het chateau, maar ook een fijnproevers-diner met een wijnarrangement en een schitterende kamer met uitzicht over de wijnvelden. Wat wilt u nog meer.

Dag 3: Saint Emilion
Op dag 3 vertrekt u al vroeg richting Saint Emilion. Daar aangekomen begint u goed met een korte stadswandeling door dit middeleeuwse stadje dat als geheel op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Dan wordt u verwacht bij het Château Villemaurine (Grand Cru Classé AOC Saint Emilion Grand Cru) voor een rondleiding en een bezoek aan de chai en de ondergrondse gangen. Hier zult u verrast worden door de indrukwekkende ondergrondse kelders. Uiteraard volgt hierna een proeverij.
Aan tafel gaat u bij een leuk restaurantje in het hart van in Saint Emilion. Na de lunch krijgt u een privé wijncursus/ masterclass. Hierbij leert u alles over de streek, de wijnen en de wijncultuur van deze zo beroemde wijnregio. Uiteraard proeft u verschillende wijnen en kunt u alle vragen stellen die u altijd al wilde weten. Zeker een van de hoogtepunten van de wijnreis.
U slaapt vanavond in een schitterende chambres d’hotes in een middeleeuws panden u dineert met een diner Champetre van lekkere fromages et charcuteries bij een gerenommeerd wijnbar/ restaurant.

Dag 4: Graves en Sauternes
Deze dag ondekt u de Graves en Sauternes via een puzzle toertocht die begint in Léognan. Elementen hiervan zijn ondermeer een bezoek aan een mooi château, de distillerij van Lillet - het aperitief van Zuid-West Frankrijk -, een heerlijk drie-gangen lunchmenutje met een lekker glaasje wijn uit de streek in een leuk restaurantje in Podensac en een bezoek een van de beste chateaus van Sauternes. U zult zich verbazen dat een zo mooie dessertwijn gemaakt kan worden van zulke rotte druiven!
Vanavond eet en slaapt u op het Château de Camperos, een Chambre d’Hôtes met table d’hôtes van hoog niveau.

Dag 5: Bordeaux
De laatste dag alweer geeft u zelf de ruimte voor eigen invulling van de ochtend. Als u van shopping houdt dan mag u de rue Sainte Catherine met alle warenhuizen en boutiques niet missen. Maar ook de heel chique Cours de l’Intendence of de Place des Grands Hommes zijn een bezienswaardigheid op zich. Of misschien slentert u liever door de kleine straatjes van de oude stad op zoek naar vintage. Het is er allemaal.
Ook de lunch is naar eigen invulling. Tips zijn het oude middeleeuwse centrum met haar vele gezellige pleintjes, of anders langs de kade in de verbouwde pakhuizen van weleer.
Na de lunch moet u langzaam richting vliegveld om de reis huiswaarts te aanvaarden. 

De elementen van de reis

• 4 overnachtingen (1 hotel, 2 Châteaus en 1 chambres d’hotes)
• 4 diners allen met een bijzondere invulling.
• Bezoek 5 mooie châteaus met rondleiding en proeverij
• 3 auto-toertochten (Architectuur Médoc/ puzzletocht Libournais/ puzzletocht Graves)
• 2 stadswandelingen (Pauillac en Saint Emilion) en 1 wijngaardwandeling
• Masterclass/ wijncursus Saint Emilion

Inclusief:
Alle genoemde ingredienten zijn inclusief in de prijs. Dat geldt dus ook voor de toegangsgelden voor alle activiteiten.
De hotelovernachtingen inclusief ontbijt en toersitenbelasting.

Exclusief:
• Heen en terugreis en vervoer ter plaatse.
• 5 keer lunch ( er is vaak wel voor u gereserveerd in een leuk restaurantje).
• Eigen uitgaven zoals extra drankjes, flessen wijn en tipgelden.