Google+ Bordeauxwijnreizen voor wijnreizen in de Bordeaux, wijnproeven, wijncursus, slapen op chateaux, Saint Emilion Medoc Sauternes, Bordeaux, Frankrijk
  bordeaux winetours  
               3 daagse wijnweekend      
   
             
 

In drie dagen bezoekt u de twee belangrijkste wijngebieden de Médoc en de Libournais (Saint Emilion en Pomerol) waar u ook slaapt in een luxueus Château hotel POMYS te Saint Estèphe en in een middeleeuws huis in het historische hart van Saint Emilion. Uiteraard bezoekt u enkele châteaus en proeft daar de wijnen, u krijgt een wijncursus/ masterclass, u wandelingen door wijngaard en Saint Emilion en Pauillac.
De eerste avond eet u in het chique restaurant van Chateau POMYS, de tweede avond dineert u met een echte streekmaaltijd: “Diner de Champetre des fromages et charcuteries” in een gerenommeerd wijnbar/ restaurant in Saint Emilion. De zondag verblijft u in Bordeaux stad voor een stadbezichtinging en bent u verder vrij om bijvoorbeeld te winkelen of de oude stad te bezoeken.

 

 

Duur
3 dagen / 2 nachten

Groepsgrootte
Eigen gezelschap van minimaal 2 personen

Prijs
Bij 2 personen         € 350 per persoon

 

 
 

 

 

Programmabeschrijving van dag tot dag
Dag 1: Médoc

U komt aan in het begin van de middag. Vanaf het vliegveld rijdt u direct de Médoc binnen.
Dit beroemde schiereiland van de wijn is het thuisland van de allergrootste namen in de wijnwereld, zoals de Châteaus Lafite en Mouton Rothschild, Latour, Margaux, Cos d’Estournel, Pichon Longueville, Giscours, etc, etc, etc.
U zult ze allemaal tegenkomen vandaag....
U begint direct goed met een bezoek met rondleiding en proeverij bij het presitigieuze Château Giscours, een 3ième Grand Cru Classé van het Médoc classement van 1855.
Na dit bezoek vervolgt u met een rondrit langs de 70 mooiste châteaus op architectonisch gebied van de Médoc. Aan het eind van de tourtocht komt u weer in Pauillac. Hier maakt u een korte stadswandeling om desgewenst een lekker aperitiefje te drinken bij een van de zaken aan de boulevard.
U dineert en logeert vanavond op het romantische Chateau POMYS, in een schitterende kamer met uitzicht over de wijnvelden. Ook krijgt u hier een rondleding en proeverij. Wat wilt u nog meer.

Dag 2: Saint Emilion
De volgende dag vertrekt u al vroeg richting Saint Emilion. Daar aangekomen begint u goed met een korte stadswandeling door dit middeleeuwse stadje dat als geheel op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Dan wordt u verwacht bij het Château Villemaurine (Grand Cru Classé AOC Saint Emilion) voor een rondleiding en een bezoek aan de chai en de ondergrondse gangen. Hier zult u verrast worden door de indrukwekkende ondergrondse kelders. Uiteraard volgt hierna een proeverij.
Aan tafel gaat u bij een leuk restaurantje in het hart van in Saint Emilion. Na de lunch krijgt u een privé wijncursus/ masterclass. Hierbij leert u alles over de streek, de wijnen en de wijncultur van deze zo beroemde wijnregio. Uiteraard proeft u verschillende wijnen en kunt u alle vragen stellen die u altijd al wilde weten. Zeker een van de hoogtepunten van de wijnreis.
U slaapt vanavond in een schitterende chambres d’hotes in een middeleeuws panden u dineert met een diner Champetre van lekkere fromages et charcuteries bij een gerenommeerd wijnbar/ restaurant.

Dag 3: Bordeaux
De laatste dag besteedt u geheel in Bordeaux stad zelf. U begint met een leuke stadsbezichting en vervolgens heeft u de ruimte voor eigen invulling. Als u van shopping houdt dan mag u de rue Sainte Catherine met alle warenhuizen en boutiques niet missen. Maar ook de heel chique Cours de l’Intendence of de Place des Grands Hommes zijn een bezienswaardigheid op zich. Of misschien slentert u liever door de kleine straatjes van de oude stad op zoek naar vintage. Het is er allemaal.
Ook de lunch is naar eigen invulling. Tips zijn het oude middeleeuwse centrum met haar vele gezellige pleintjes, of anders langs de kade in de verbouwde pakhuizen van weleer.
Na de lunch moet u langzaam richting vliegveld om de reis huiswaarts te aanvaarden.

 

Elementen van de reis

• 2 overnachtingen (1 château en 1 chambres d’hotes)
• 2 diners, allen met een bijzondere invulling.
• Bezoek 3 mooie châteaus met rondleiding en proeverij
• 2 auto-toertochten (Architectuur Médoc/ puzzletocht Libournais)
• 2 stadswandelingen (Pauillac en Saint Emilion) en 1 wijngaardwandeling
• wijncursus/ Masterclass Saint Emilion

 

Inclusief:
• Alle genoemde ingredienten zijn inclusief in de prijs. Dat geldt dus ook voor de toegangsgelden voor alle activiteiten.
• De hotelovernachtingen inclusief ontbijt en   toersitenbelasting.

Exclusief:
• Heen en terugreis en vervoer ter plaatse
• 2 keer lunch (er is vaak wel voor u gereserveerd in een leuk restaurantje maar u moet zelf kiezen wat u op dat moment wilt eten en dat ook zelf afrekenen)
• Eigen uitgaven, extra drankjes of dure flessen wijn, tipgelden, etc.

 

 

Individuele reizen algemeen
Een individuele wijnreis kunt u beginnen op elk moment en met elk gezelschap. U regelt zelf de reis hiernaartoe en het vervoer ter plaatse. De rest verzorgen wij.
Voldoet een van de reizen net niet helemaal aan uw eisen?
Geen probleem. Vaak kunnen we voor hetzelfde geld wel aan uw wensen voldoen. Laat het ons weten en we passen het programma zo mogelijk kostenloos aan.